Sitemizi kullanabilmeniz için tarayıcınızda javascriptlerin çalışmasına izin vermelisiniz.

BT dünyasında değişen İK trendlerine ayak uydurun!

BT dünyasında değişen İK trendlerine ayak uydurun!

BT sektöründe kaliteli insan kaynakları için yapılması gerekenler

İşsizlik günümüzün en önemli sorunuyken iş verenler de kaliteli insan kaynağı anlamında problemler yaşayabiliyor. Hızla değişen bilişim teknolojileri dünyası bu soruna dış kaynaklı iş modelleri ile çözüm bulmaya çalışırken, Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesi konusunda firmalara değişen İK uygulamalarına ayak uydurmalarını öneriyor. GlassHouse ayrıca, kaliteli insan kaynağı için yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyor.   


Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, işletmelerin dijital dönüşümü tamamlayarak, iş ve insan kaynakları alanında verimlilik sağlamaları için önerilerde bulunuyor. İşletme verimliliği açısından üretim, ürün ve teknolojinin üstünlüğü kadar insan kaynağının da son derece önemli bir yer edindiğine değinen Bağrıaçık, işletmelerin BT insan kaynakları için dış kaynak modeline geçerek, insan kaynağı dönüşümlerini günümüz trendlerine uyarlayabileceğini ve ciddi oranda zaman, verimlilik ve bütçe tasarrufu elde edebileceğini vurguluyor.

Bağrıaçık: “Ülke olarak BT insan kaynaklarında sorun yaşıyoruz”

İşletmelerin, BT birimlerinde çalışan personelin günümüzde her zaman olduğundan çok daha kritik bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen Bağrıacık, “Ülkemizde BT teknolojileri insan kaynağı anlamında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Üniversitelerimiz her yıl 3 bin BT mezunu veriyor. Bununla birlikte hey yıl yeni mezun ya da tecrübeli insan kaynağı çalışmak için yurtdışına gidiyor. Bu kısır döngü, firmalara ve ülkemizde BT alanında yeni insan kaynağı yaratmayı zorlaştırıyor” dedi.

Yıllık binlerce TL’ye varan tasarruf

Bağrıaçık, “İşyerinden ayrılan bir BT uzmanı, işletmeye sistemsel, güvenlik, iş yapış ve üretim anlamında vakit kaybettirir. Riskli anlarda bu ayrılış, ekonomik hatta itibar kayıplarına kadar giden sonuçları dahi yol olabilir. Bu ve bunun gibi öngörülemeyen onlarca riskin önüne geçmek için BT insan kaynaklarında dış kaynaklı iş modeline geçmek bir işletme için alınabilecek en iyi yatırım kararı olacaktır. Yatırım kararı diyorum çünkü bu iş modeli ile sektörün ve işin büyüklüğüne göre yıllık binlerce TL’ye varan tasarruf elde edebilir ve bu tasarruf farklı alanlarda kullanabilir” şeklinde konuştu.  

“Personelin mali yükünü biz üstleniyoruz”

Dış kaynaklı model ile işletmelerin, BT çalışanının maaşının yanı sıra SSK, özel sigorta, yol ve yemek gibi birçok mali yükü de hafiflettiklerini söyleyen Bağrıaçık, şöyle devam etti, “GlassHouse olarak dış kaynak hizmetimiz ile teknolojiden finansa, sağlıktan otomotive kadar Türkiye’de birçok ulusal ve uluslararası firmaya hizmet veriyoruz. Verdiğimiz bakım, onarım, güvenlik ve sıfırdan yeni yazılım gibi hizmetlerimizle firmaların kendi bünyelerinde IT çalışanı istihdam etmelerine gerek kalmıyor. Bu sayede personelin tüm mali yükünü üstlenerek, firmalara  teknolojik yatırımlarını sınırsızca gerçekleştirme fırsatı veriyoruz”

İşletmeler kendi BT takımlarını kurmalarında yardımcı oluyoruz

Teknolojinin yaşayan bir alan olduğunu da vurgulayan Bağrıaçık, “BT uzmanlarımız ile işletmelere kendi BT takımlarını kurmalarına da yardımcı oluyoruz. Sistemi baştan sona bilen, gerekli tüm bakım, onarımları ve güncellemeleri yapabilen kendilerine özel bir takımları oluyor. Sürekli yaşayan ve gelişen alanlarda ekstra yeni personel yatırımı yapılmasına gerek kalmıyor. Böylece zaman kaybının da önüne geçiyoruz” diyor.

Her projeye özel yetenekleri buluyoruz

Bağrıaçık, “Dış kaynak hizmetimizle işletmelere kritik bir personeli değiştirmek, yeni bir pozisyon doldurmak ya da kritik bir projeye fazladan insan kaynağı eklemek gibi alanlarda da destek oluyoruz. BT yaşam döngüsü hizmetleri şirketi olarak, benzersiz insan kaynağımızla her projeye özel yeteneği bularak, insan kaynakları için ayrılan zamanın, çalışanların iletişimini ve motivasyonunu artırmak gibi daha etkin alanlarda kullanılmasını sağlıyoruz” dedi.

GlassHouse Hakkında:

GlassHouse, kurumsal yapısı, geniş kadrosu ve güçlü mali yapısı ile müşterilerinin dijitalleşme yolculuğuna destek olur.

Dijital dünyada bazı BT iş yükleri on premise donanımlarda çalışmaya devam ederken bazı iş yükleri bulut altyapılarında çalışacaktır. GlassHouse tek çatı altında hem on premise donanım hem bulut çözümleri sağlayabilen, bunun yanı sıra SAP ve Microsoft altyapı uygulamalarına destek verebilen bir hibrit bulut servis sağlayıcısıdır.

Dünya standartlarında servis vermeyi amaçlayan bir hibrit bulut sağlayıcısı olan GlassHouse’un operasyonları uluslararası denetim ve tescile açıktır. Bu tescillerin sonucunda GlassHouse, resmi bir SAP Outsourcing Operations Partner ve Dell Technologies Cloud Service Provider olarak operasyonlarına devam etmektedir.

GlassHouse’un iş modelinde, bulut bir yer değil, bir operasyon modeli ve iş yapış şeklidir. Bu operasyon modelini desteklemek için gerektiğinde GlassHouse, müşterilerine yerinde hizmet verecek insan kaynağı tedarik eder ve yönetilen hizmetleriyle istenen görevleri müşterileri adına yerine getirir.

 

Diğer içeriklerimizle ilgili sizi haberdar etmemizi ister misiniz?

Bilgi Merkezi İçerikleri

Blog Yazıları

Bu site; deneyiminize yardımcı olmak, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanımınızı analiz etmek, tanıtım ve pazarlama çalışmalarımıza yardımcı olmak ve üçüncü taraflardan içerik sağlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanır. Daha fazlasını öğrenmek için: Gizlilik Politikamız | Çerez Politikamız