Sitemizi kullanabilmeniz için tarayıcınızda javascriptlerin çalışmasına izin vermelisiniz.

Geleceğin Teknolojisi Hibrit Bulut İle Şekillenecek

Geleceğin Teknolojisi Hibrit Bulut İle Şekillenecek – Basın Bülteni

GlassHouse, Dell Technologies Forum 2020’nin sponsorları arasında yer aldı

Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, dijital geleceğin temellerinin masaya yatırıldığı Dell Technologies Forum 2020’nin destekçileri arasında yer aldı. Dell Technologies’in Türkiye’deki en yüksek seviye iş ortakları arasında yer alan GlassHouse’un CTO’su Lütfi Yunusoğlu etkinlik kapsamında, “Neden Hibrit Bulut?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.


Kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların dijital dönüşüm yolculuğuna katkı sunan hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse, dijital dönüşüm ekseninde yaşanan ekonomik ve sosyal dönüşümün ele alındığı Dell Technologies Forum 2020’nin sponsorları arasında yer aldı. 3 Mart 2020 Salı günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen etkinlik, farklı sektörlerden bilişim teknolojileri (BT) yöneticilerini bir araya getirdi.

“BT yöneticileri hibrit buluta geçme konusunda hemfikir”

İnsanlığa yön veren inovasyonların ve 2030 yılına doğru ilerlerken hangi teknolojik gelişmelerin rehberlik edeceğinin ele alındığı forumda GlassHouse CTO’su Lütfi Yunusoğlu, “Neden Hibrit Bulut?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. BT yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen oturumda geleneksel veri merkezlerinden hibrit buluta uzanan süreç hakkında bilgi veren Yunusoğlu, “Günümüzün ve geleceğin teknolojisinin şekillenmesinde hibrit bulutun çok önemli bir yeri var. Hibrit bulut ile iş birimlerine daha çevik bir şekilde destek olan ve güvenlik sorunlarını azaltan şirketler aynı zamanda maliyetlerini de düşürebiliyor. Geleneksel veri merkezinden buluta geçen büyük işletmelerin yüzde 15, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ise yüzde 36 civarında tasarruf sağladığı tahmin ediliyor. Günümüz BT yöneticileri, hibrit bulutun avantajları konusunda hemfikir. Bu aşamada karşılaşılan en büyük engellerden biri ise BT organizasyonlarındaki insan kaynağının yetersiz oluşu. GlassHouse olarak bu süreçte işletmelere destek oluyoruz. İhtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarladığımız servislerimizle kendilerine en uygun sistemi kurup işletiyor, böylece uçtan uca destek sağlıyoruz” dedi.

Gün boyu süren etkinliğe Lütfi Yunusoğlu’nun yanı sıra GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık ve şirket yöneticileri katıldı. BT yöneticileri ile bir araya gelen GlassHouse ekibi, hibrit buluttan SAP çözümlerine uzanan hizmetleri hakkında bilgi verip görüş alışverişinde bulundu.



GlassHouse Hakkında:

GlassHouse, kurumsal yapısı, geniş kadrosu ve güçlü mali yapısı ile müşterilerinin dijitalleşme yolculuğuna destek olur.

Dijital dünyada bazı BT iş yükleri on premise donanımlarda çalışmaya devam ederken bazı iş yükleri bulut altyapılarında çalışacaktır. GlassHouse tek çatı altında hem on premise donanım hem bulut çözümleri sağlayabilen, bunun yanı sıra SAP ve Microsoft altyapı uygulamalarına destek verebilen bir hibrit bulut servis sağlayıcısıdır.

Dünya standartlarında servis vermeyi amaçlayan bir hibrit bulut sağlayıcısı olan GlassHouse’un operasyonları uluslararası denetim ve tescile açıktır. Bu tescillerin sonucunda GlassHouse, resmi bir SAP Outsourcing Operations Partner ve Dell Technologies Cloud Service Provider olarak operasyonlarına devam etmektedir.

GlassHouse’un iş modelinde, bulut bir yer değil, bir operasyon modeli ve iş yapış şeklidir. Bu operasyon modelini desteklemek için gerektiğinde GlassHouse, müşterilerine yerinde hizmet verecek insan kaynağı tedarik eder ve yönetilen hizmetleriyle istenen görevleri müşterileri adına yerine getirir.

 

Diğer içeriklerimizle ilgili sizi haberdar etmemizi ister misiniz?

Bilgi Merkezi İçerikleri

Blog Yazıları

Bu site; deneyiminize yardımcı olmak, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanımınızı analiz etmek, tanıtım ve pazarlama çalışmalarımıza yardımcı olmak ve üçüncü taraflardan içerik sağlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanır. Daha fazlasını öğrenmek için: Gizlilik Politikamız | Çerez Politikamız