Bulut Güvenlik Duvarları, özel ağlara istenmeyen erişimi durdurmak veya azaltmak için tasarlanmış yazılım tabanlı, bulutta dağıtılan ağ aygıtlarıdır. Yeni bir teknoloji olarak modern iş ihtiyaçları için tasarlanmıştır ve çevrimiçi uygulama ortamlarında çalışırlar.
Dağıtımları çok daha basit olduğu için kuruluşlar, yerinde kurulum, bakım ve yükseltme ile ilgili sıkıntılar olmadan güvenlik çözümlerinin boyutunu ayarlayabilirler. Bant genişliği arttıkça, bulut güvenlik duvarları için otomatik olarak ayarlanabilir.
Bulut güvenlik duvarı sağlayıcıları, altyapıyı destekleyerek yüksek kullanılabilirliğin yerleşik maliyetini sağlarlar. Bu durum yedek güç, HVAC ve ağ hizmetlerinin garanti edilmesi ve bir site arızası durumunda yedekleme stratejilerinin otomatikleştirilmesi anlamına gelmektedir.
Bulut güvenlik duvarı, bir kuruluşun korumalı ağ iletişim yolu sağlayabileceği herhangi bir yere kurulabilir.
Bulut güvenlik duvarı, çeşitli kaynaklardan gelen trafiği filtreleyebilir. Fiziksel veri merkezleri ve bulut arasında yapılan bağlantıların güvenliğini garanti edebilir. Bu fayda mevcut çözümleri şirket içi bir konumdan bulut tabanlı bir altyapıya taşımak için bir araç arayan kuruluşlar için oldukça önemlidir.
Bulut güvenlik duvarları, şirket içi güvenlik duvarlarıyla aynı düzeyde güvenli erişim sağlar. Bu durum, istemciler ve bulut arasında gelişmiş erişim politikası, bağlantı yönetimi ve filtreleme anlamına gelmektedir.
Bulut güvenlik duvarları erişim kontrol sağlayıcıları ile entegre olabilir ve kullanıcılara filtreleme araçları üzerinde ayrıntılı kontrol sağlayabilir.
Bulut güvenlik duvarları, normalde şirket içi çözümlerle ilişkilendirilen performans, görünürlük, kullanım, yapılandırma ve günlük kaydını denetlemek için araçlar sağlar.
Güvenlik duvarlarının hepsi gelen ve giden tüm veri paketlerini izleyen, şüpheli trafiği engellemek ve günlüğe kaydetmek amacıyla bu bilgileri erişim politikalarına göre filtreleyen bulut tabanlı bir yazılım olarak bulunur.