Sitemizi kullanabilmeniz için tarayıcınızda javascriptlerin çalışmasına izin vermelisiniz.

GlassHouse, S/4 HANA altyapı barındırma ve operasyonları için SAP'den yetkinlik sertifikası aldı

GlassHouse, S/4 HANA altyapı barındırma ve operasyonları için SAP’den yetkinlik sertifikası aldı – Basın Bülteni

SAP müşterileri için geri sayım başladı!

GlassHouse, S/4 HANA altyapı barındırma ve operasyonları için SAP’den yetkinlik sertifikası aldı

Türkiye’de holdinglerden spor kulüplerine, havalimanlarından telekomünikasyon şirketlerine kadar 1.500’ün üzerinde kurumsal kullanıcısı bulunan SAP’nin S/4 HANA dönüşümü için verdiği son tarih hızla yaklaşıyor. SAP’nin 2026 yılı itibarıyla yalnızca kendi veri tabanı olan SAP HANA üzerinde çalışan S/4 HANA’yı destekleyeceğine dikkat çeken GlassHouse SAP İş Birimi Yöneticisi Hüseyin Bilgen, kullanıcılara bu zorunlu dönüşümü bir an önce gerçekleştirmelerini önerdi. Geçiş sürecindeki müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına akılcı ve yenilikçi çözümler sunan GlassHouse, SAP HANA tabanlı uygulamaları işletmek ve sürdürmek üzere SAP tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazanarak dünya genelinde bu dönüşümü gerçekleştirecek yetkinliğe sahip şirketler arasına girdi.


 Dünya genelinde 400 bin müşterisi bulunan SAP’nin Türkiye’deki kullanımı da son yıllarda hızla artış gösteriyor. Aralarında holdingler, spor kulüpleri, savunma sanayi şirketleri, havalimanları, medya ve telekomünikasyon şirketlerinin de olduğu 1.500’ün üzerinde kurum ve kuruluş, insan kaynaklarından pazarlamaya uzanan iç süreçlerini SAP çözümleri üzerinde entegre bir şekilde yürütüyor. Ancak SAP müşterilerini, operasyon verileri ile müşteri deneyim verilerini entegre ederek pazarda rekabet edebilir bir sürdürülebilirlik sağlamaları ve ‘21. Yüzyılın Akıllı İşletmeleri’ arasında yerlerini alabilmeleri için köklü bir değişiklik bekliyor!

“Türkiye’de SAP S/4 HANA’ya geçiş henüz yüzde 10’un altında”

Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse’un SAP İş Birimi Yöneticisi Hüseyin Bilgen, SAP’deki dönüşümle ilgili bilgi verdi. SAP’nin 2015 yılı itibarıyla bellek içi bilişim için özel olarak tasarladığı ve tamamen kendine ait S/4 HANA’yı kullanmaya başladığını hatırlatan Bilgen, “SAP, beş yıl önce kendi veri tabanını kullanmaya başladığı zaman 2026 yılına işaret etmiş ve o tarih itibarıyla SAP HANA haricindeki veri tabanlarında çözümlerinin çalışmayacağını duyurmuştu. Aradan geçen beş yılda Türkiye’deki SAP kullanıcılarının yüzde 10’undan daha az bir kısmı yeni sisteme geçiş yaptı. Şirketlerin yatırım planlamalarını, bu geçiş sürecini göz önünde bulundurarak gerçekleştirmeleri için sadece SAP HANA veri tabanı üzerinde çalışan SAP S/4 HANA’ya bir an önce geçmelerini öneriyoruz” dedi.

“Akıllı işletmelerin sürdürülebilirliği SAP ile mümkün”

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm süreciyle birlikte giderek daha fazla önem kazanan akıllı işletmelerin sürdürülebilirliğinin SAP ile sağlanabildiğini dile getiren Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık dünya genelinde pek çok şirket, ellerindeki operasyon verilerini, müşterilerine ve iş ortaklarına yaşattıkları deneyim verileriyle anında birleştirip sorguluyor. Bu da onlara, anında karar aldıkları bir yapı kurma olanağı sunuyor. Akıllı işletme olarak adlandırılan bu yapının sürdürülebilirliği ise bu verileri anlık sağlayan ve birleştiren S/4 HANA’ya geçiş yapılması ile mümkün. Dolayısıyla dijital dönüşüm yolculuğuna devam etmek ve bu süreçte bir adım önde olmak isteyen şirketlerin SAP çözümlerini kullanmaları ve bunun için de kurumun dijital çekirdeği olacak olan SAP S/4 HANA’ya geçmeleri kaçınılmaz görünüyor.”

“Bulut teknolojisi SAP S/4 HANA’ya geçişteki maliyeti azaltırken riski ortadan kaldırıyor”

SAP S/4HANA’ya geçiş sürecinde maliyeti milyon dolarları bulan kurum içinde donanım kurma yerine bulut teknolojisini öneren Bilgen, “Kurum içine yatırım gerçekleştirildiğinde bunun çok ciddi bir mali yükü oluşuyor. Bunun yanı sıra, şirketin büyümesi durumunda yeniden maliyetli bir yatırım yapılması gerekiyor. Aksi bir durumda, yani küçülme yaşanırsa da ihtiyaç duyulmayan bir yatırım gerçekleştirilmiş oluyor. GlassHouse olarak sağladığımız bulut teknolojisiyle kullanıcıların kurulum maliyeti ödemeden kısa süre içerisinde yeni sisteme geçiş yapmalarına olanak tanıyoruz. Şirketin büyümesi veya küçülmesi durumunda, planları gözden geçiriyor ve en uygun aksiyonu alıyoruz. Kısacası bulut teknolojisiyle şirketler hiçbir risk almadan SAP altyapı hizmetini SAP HANA veri tabanı üzerinden sorunsuz ve çok daha verimli bir şekilde almaya devam edebiliyor” diye konuştu.

GlassHouse’a S/4 HANA altyapı dönüşümü yetkinliği sertifikası!

GlassHouse olarak S/4 HANA’ya geçiş sürecinde müşterilerine en iyi hizmeti vermek üzere SAP’den aldıkları sertifikalara bir yenisini daha eklediklerini belirten Bilgen, “HANA tabanlı uygulamaları işletmek ve sürdürmek üzere verilen sertifikayı almak üzere SAP’ye başvurmuştuk. SAP tarafından titizlikle yürütülen sürecin ardından ‘SAP Certified in SAP Hosting and HANA Operations Certification’ı almaya hak kazandık. Bu sertifikayla birlikte aynı zamanda dünya genelinde S/4 HANA altyapı dönüşümünü gerçekleştirecek yetkinliklere sahip şirketlerin yer aldığı SAP kataloğuna da girdik” açıklamasında bulundu.

GlassHouse Hakkında:

GlassHouse, kurumsal yapısı, geniş kadrosu ve güçlü mali yapısı ile müşterilerinin dijitalleşme yolculuğuna destek olur.

Dijital dünyada bazı BT iş yükleri on premise donanımlarda çalışmaya devam ederken bazı iş yükleri bulut altyapılarında çalışacaktır. GlassHouse tek çatı altında hem on premise donanım hem bulut çözümleri sağlayabilen, bunun yanı sıra SAP ve Microsoft altyapı uygulamalarına destek verebilen bir hibrit bulut servis sağlayıcısıdır.

Dünya standartlarında servis vermeyi amaçlayan bir hibrit bulut sağlayıcısı olan GlassHouse’un operasyonları uluslararası denetim ve tescile açıktır. Bu tescillerin sonucunda GlassHouse, resmi bir SAP Outsourcing Operations Partner ve Dell Technologies Cloud Service Provider olarak operasyonlarına devam etmektedir.

GlassHouse’un iş modelinde, bulut bir yer değil, bir operasyon modeli ve iş yapış şeklidir. Bu operasyon modelini desteklemek için gerektiğinde GlassHouse, müşterilerine yerinde hizmet verecek insan kaynağı tedarik eder ve yönetilen hizmetleriyle istenen görevleri müşterileri adına yerine getirir.
 

Diğer içeriklerimizle ilgili sizi haberdar etmemizi ister misiniz?

Bilgi Merkezi İçerikleri

Blog Yazıları

Bu site; deneyiminize yardımcı olmak, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanımınızı analiz etmek, tanıtım ve pazarlama çalışmalarımıza yardımcı olmak ve üçüncü taraflardan içerik sağlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanır. Daha fazlasını öğrenmek için: Gizlilik Politikamız | Çerez Politikamız